| 1 |
Protective effect of cirsimaritin against streptozotocin-induced apoptosis in pancreatic beta cells |
ROYAL PHARMACEUTICAL SOCIETY |
201704 |
| 2 |
볶은 옻씨를 첨가한 차 음료의 품질특성 및 저장 중 산화방지 활성의 변화량 측정 |
한국식품과학회 |
201706 |
| 3 |
Determination of flavonoids from Cirsium japonicum var. maackii
and their inhibitory activities against aldose reductase |
The Korean Society for Applied Biological Chemistry |
201707 |
| 4 |
Effect of collection time on the chemical composition and levels of thiobarbituric acid reactive substance of Godulbaegi (Youngia sonchifolia M.) |
한국식품저장유통학회 |
201710 |
| 5 |
Quality characteristics of sourdough bread added with lactic acid bacteria culture solution and cinnamon extract |
한국식품저장유통학회 |
201710 |
| 6 |
Anti-inflammatory and anti-arthritic effects of the ethanolic extract of Aralia continentalis Kitag. in IL-1β-stimulated human fibroblast-like synoviocytes and rodent models of polyarthritis and nociception |
Elsevier |
201710 |
| 7 |
갈색거저리 유래 밀리타리스 동충하초 열수 추출물을 첨가한 발효유의 품질 특성과 항산화 활성 |
한국식품저장유통학회 |
201712 |
| 8 |
유청 막걸리 식초 제조용 Acetobacter pomoroum IWV-03 초산균 분리 및 식초의 품질특성 |
한국식품과학회 |
201802 |
| 9 |
Isolation and identification of antimicrobial substances from Korean Lettuce (Youngia sonchifolia M.) |
한국식품과학회 |
201801 |
| 10 |
갈색거저리 동충하초의 Streptococcus thermophilus KCCM 3782 유산균 발효에 따른 물리화학적 특성과 산화방지 활성 비교 |
한국식품저장유통학회 |
201802 |
| 11 |
Efficient conversion of conjugated linoleic acid c9,t11 by Lactobacillus fermentation from vegetable oil to generate fermented milk with high CLA content |
한국식품저장유통학회 |
201807 |
| 12 |
Analysis of quality characteristics of Ligularia fischeri cultivated in a greenhouse and an open field based on the harvest time |
한국식품저장유통학회 |
201902 |
| 13 |
Storage stability of sourdough bread with lactic acid bacteria culture solution and cinnamon extract |
한국식품저장유통학회 |
201902 |
| 14 |
곰취 추출물 첨가 발효의 이화학적특성과 항산화활성 및 저장성 평가 |
한국식품저장유통학회 |
201906 |
| 15 |
Quality analysis of Makgeolli made with non-steamed rice flour Nuruk by various fungal strains |
한국식품저장유통학회 |
201908 |
| 16 |
Quality changes during ripening of Gouda cheese coated with loess |
한국식품버장유통학회 |
201908 |
| 17 |
캐슈넛 비건 치즈(식물성 치즈)제조 기술 개발 연구 |
한국식품저장유통학회 |
201908 |
| 18 |
Quality characteristics of Tenebrio molitor L. ingested yuzu supplemented feed |
한국식품저장유통학회 |
201912 |
| 19 |
곰팡이 균주별 유색미 쌀가루 개량누룩을 첨가한 고추장의 숙성 중 품질 특성 |
한국식품저장유통학회 |
202010 |
| 20 |
유색미(다향흑미) 쌀가루 개량 누룩제조와 이를 이용한 유색미 약주의 품질과 항산화 특성 |
한국식품저장유통학회 |
202104 |
| 21 |
매실 추출물의 Streptococcus mutans KCCM 40105 균주에 대한 항균활성 및 안정성 |
한국식품저장유통학회 |
202106 |
| 22 |
Isolation and identification of squalene as an antioxidative compound from the fruits of Prunus mume |
John Wiley and Sons Inc |
202107 |
| 23 |
Quality characteristics of kombucha made with different mixing ratios of green tea extract and yuzu juice during fermentation |
Korean Society of Food Preservation |
202108 |
| 24 |
Comparison of quality characteristics and antioxidant activity of 'Kochujang' comprising 'Nuruk' made from pigmented or white rice flour |
Korean Society of Food Preservation |
202110 |
| 25 |
스마트팜 생산 새싹인삼의 유기산 처리 및 포장 용기에 따른 품질 평가에 대한 융합연구 |
한국융합학회 |
202201 |
| 26 |
새싹인삼 분말 열수추출물의 유식품 적용 연구 |
한국낙농식품응용생물학회 |
202112 |
| 27 |
유산균 발효 새싹인삼 첨가 약주의 품질 특성 |
한국식품저장유통학회 |
202204 |
| 28 |
고삼, 오미자 추출물의 Streptococcus mutans KCCM 40105 균주에 대한 항균 활성 및 안정성 |
한국식품저장유통학회 |
202206 |
| 29 |
Isolation and Identification of Fisetin: An Antioxidative Compound Obtained from Rhus verniciflua Seeds |
MDPI |
202207 |
| 30 |
Effects of Hwangto coating and grapefruit seed extract treatment on the ripening of Gouda cheese |
Springer |
202208 |
| 31 |
유산균에 의한 양파 착즙액의 발효효과와 이화학적 특성 |
한국식품과학회 |
202208 |
| 32 |
양파 착즙액 첨가 비율별 한식 간장의 품질 특성과 항산화 활성 |
한국식품저장유통학회 |
202210 |
| 33 |
Comparison of physicochemical properties by different parts of Rhus verniciflua and food properties of Rhus verniciflua seed |
한국식품저장유통학회 |
202210 |
| 34 |
복합 유산균 발효 흑미 쌀가루의 이화학적 특성 |
한국식품영양과학회 |
202212 |
| 35 |
매실의 저장과 후숙에 따른 물성 변화 |
농업생명과학연구원 |
202301 |
| 36 |
Comparative analysis of nutritional |
한국식품저장유통학회 |
202302 |
| 37 |
Quality characteristics of different parts of garlic sprouts produced by smart farms during growth |
Korean Society of Food Preservation |
202304 |
| 38 |
유산균 발효 양파 추출물을 이용한 한식 간장의 품질특성 및 항산화 활성 |
한국식품과학회 |
202306 |
| 39 |
Separation and Identification of an Antimicrobial Substance from Schisandra chinensis Extract against Streptococcus mutans KCCM 40105 Strain |
MDPI |
202304 |
| 40 |
Antioxidant activity and hepatoprotective effect of extracts from different parts of Hovenia dulcis Thunbergii |
Springer |
202310 |
| 41 |
양파간장 분말 첨가 비율별 시즈닝의 품질특성과 항산화 활성 |
한국식품과학회 |
202310 |
| 42 |
Development of an Emulsion Gel Containing Peanut Sprout Oil as a Fat Replacer in Muffins: Physicochemical, Tomographic, and Texture Properties |
MDPI |
202309 |
| 43 |
Screening of acetic acid bacteria isolated from various sources for use in Kombucha production |
MDPI |
202312 |
| 44 |
Isolation, identification, and fermentation characteristics of lactic acid bacteria and yeast for kombucha production |
한국식품과학회 |
202408 |
| 45 |
가열살균조건에 따른 양파 착즙액 첨가 한식간장의 저장 중 품질 특성 변화 |
한국식품저장유통학회 |
202408 |
| 46 |
현미와 7종의 식용 곤충 혼합배지를 이용한 동충하초 유산균발효 추출물의 이화학적 특성 비교 |
한국식품과학회 |
202410 |
| 47 |
Growth Characteristics of Peanut (Arachis hypogaea L. cv. Sinpalkwang) as Infuenced by Irrigation Frequency and Temperature Conditions |
한국농업기계학회 |
202412 |
| 48 |
Physicochemical fermentation characteristics and changes in antioxidant activity of mealworms (Tenebrio molitor) during fermentation with lactic acid bacteria: Application and selection of commercial lactic acid bacteria starters |
ELSEVIER |
202503 |
| 49 |
Positive impact of fermented mealworms in pet food associated with preservation, antioxidant activity, anti-inflammatory effects, nutrition, and digestion |
BRILL |
202510 |
| 50 |
송화버섯과 병아리콩 혼합비율에 따른 식물성 패티의 이화학적 및 감각적 특성 변화 |
한국식품과학회 |
202510 |
| 51 |
Changes in fermentation characteristics of commercial Kombucha determined by time of inoculation of a mixed culture of bacteria and yeast—Gluconobacter oxydans SFT-27, Acetobacter pasteurianus SFT-18, Leuconostoc mesenteroides SFT-45, and Saccharomyces cerevisiae SFT-71 |
CODON |
202511 |