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흑수정찰맥강 주정추출물의 고지방식이와 스트렙토조토신으로 유도한 당뇨병 마우스에서 혈당조절 작용 |
한국식품영양과학회 |
202107 |
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완도지역 패류(전복, 바지락)의 영양성분 및 전자센서를 이용한 기본 맛 성분 비교 |
한국식품영양과학회 |
202109 |
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Dual beneficial effects of naked barley “Betaone” extract on high-fat diet/streptozotocin-induced hyperglycemia and hepatosteatosis in mice |
Academic Press |
202110 |
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잇바디돌김 아임계수 추출물의 항산화 활성 및 흰쥐의 혈중 알코올 제거 효과 |
한국식품영양과학회 |
202112 |
| 5 |
Physicochemical Properties of Mealworm (Tenebrio molitor Larva) Oil and its Hypolipidemic Effect as a Replacement for Dietary Saturated Fat in Mice |
John Wiley and Sons Inc |
202205 |
| 6 |
제2형 당뇨 마우스에서 밀웜 발효추출물의 혈당조절 효과 |
한국식품영양과학회 |
202302 |
| 7 |
미숙유자와 성숙유자 과피 열수추출물의 항산화 및 지방세포 분화억제 활성 비교 |
한국식품영양과학회 |
202310 |
| 8 |
추출 방법에 따른 밀웜오일의 이화학적 특성 및 항산화 활성에 미치는 영향 |
한국식품영양과학회 |
202402 |
| 9 |
Nutrient composition and taste properties of Sargassum fusiforme from the Wando region |
한국식품저장유통학회 |
202402 |
| 10 |
Physicochemical and Sensory Properties and Antioxidant Activity of Xylitol Candies Containing Yuja (Citrus junos) Peels or Pulp |
MDPI |
202407 |
| 11 |
Protective Responses of Green Yuja Peel Extracts to Lipopolysaccharide-Induced Inflammation and Reactive Oxygen Species Production in RAW264.7 Cells |
한국식품영양과학회 |
202409 |
| 12 |
Anti-obesity effects of ethanol extract of green Citrus junos peel enriched in naringin and hesperidin in vitro and in vivo |
Nutrition Research and Practice |
202409 |
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흰털 오가피 부위별 열수 추출물의 항산화, 항노화 및 미백 효과에 관한 연구 |
한국식품영양과학회 |
202411 |
| 14 |
RAW264.7 대식세포에서 다양한 추출방법에 따른 Cuscuta australis R. Brown 추출물의 항산화 및 항염증 활성 비교 |
한국영양학회 |
202412 |
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Analysis of Nutritional Composition and Flavor Patterns by Variety (Porphyra dentata and Porphyra yezoensis) in Dried Laver from Jeonnam, Korea |
MDPI |
202501 |
| 16 |
Yuja peel hot water extract protects against dexamethasone-induced skeletal muscle atrophy through the PI3K-Akt-mTOR/FoxO3α signaling pathway |
Nutrition Research and Practice |
202504 |
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건조 및 훈제 방법을 적용한 민어햄 제품의 물리화학적 특성 및 품질 분석 |
한국식품영양과학회 |
202507 |