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연구인력 정보

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장경태

JangKyungTae

한식

식품조리과학

정보

전화번호 0617503699

이메일 jangkt@scnu.ac.kr

연구인력 상세정보

순번 연구분야 연구핵심명
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연구과제

순번 과제명 기관명 기간
1 2024년 국가무형유산 공동체종목 대학 연계 지원 국립순천대학교 조리과학과 <우리 음식의 미학> 한국문화재재단 20240311~20241231
2 막걸리의 미생물 동정 및 군집구조 분석 순천대학교 20240601~20250228

학술논문

순번 제목 기관명 기간
1 골드키위, 와송 혼합주스의 항산화 활성 및 품질 특성 (사)한국조리학회 202203
2 Identification of Microorganisms (Bacteria) and Cluster Structure Analysis of Korean Conventional Ganjang (사)한국조리학회 202309
3 Comparative Analysis of the Microbial Profiles of Korean Traditional Meju and Ganjang before and after Maturation (사)한국조리학회 202312
4 A Study on the Component and Taste Ganjang according to Material and Fermentation and Ripening (Manufacturing Method) (사)한국조리학회 202403
5 침지 전처리 및 광조건에 따른 양배추 새싹 추출물의 항산화 활성 능력 (사)한국조리학회 202403
6 [Review] The Impact of Character Collaboration Product Characteristics on Brand Awareness and Purchase Intention: Focusing on F&amp;B Products* 한국식품보건융합학회 202403
7 Storage Stability of Beet Red Pigment according to Food Additives (사)한국조리학회 202406
8 The Impact of Healthy-pleasure Product Choice Attribute Importance on Buyer Attitudes and Purchase Behavior: a Focus on ow-calorie Foods 한국웰빙융합학회 202406
9 Quality characteristics of mayonnaise with different addition ratios of immature mandarin juice during storage (사)한국식품조리과학회 202408
10 Identification of Microorganisms (Fungi) in Fermented Ganjang from Korea, China, and Japan Using Next-Generation Sequencing Analysis (사)한국조리학회 202409
11 Microbial Community Analysis of Korean, Chinese, and Japanese Ganjang using Metagenome Analysis (사)한국조리학회 202411
12 Beyond the Plate: A Qualitative Meta-Synthesis of Psychological Determinants in Out-of-Home Food Choice Behaviors 한국식품보건융합학회 202411
13 Fungal Community Analysis of makgeolli from the Eastern Part of Jeollanam-do 한국식품영양학회 202412
14 Bacterial Community Analysis of Makgeolli from the Eastern Part of Jeollanam-do based on Metagenom Analysis (사)한국조리학회 202501
15 Quality Characteristics of Coffea arabica cv. Bourbon from Guatemala under Different Roasting and Extraction Conditions 한국식품영양과학회 202505
16 Antioxidant and Nutrition Facts Analysis of Konjac Jelly Stick Containing Pinus koraiensis Leaf Powder 한국식품영양과학회 202505
17 Metagenomic Analysis of Microbial Changes during Dongchimi Fermentation (사)한국조리학회 202505
18 Theoretical Development and Thematic Evolution of Food Tourism Research: A Systematic Literature Review (사)융합관광콘텐츠학회 202505
19 Quality Attributes and Antioxidant Potential of Blackberry-Enriched Oat Dasik (사)한국조리학회 202506
20 Comparative Microbial Analysis of Commercial Cheonggukjang and Natto Produced from Korean Soybeans (사)한국조리학회 202507
21 Quality Characteristics of Yakgwa Supplemented with Chestnut Inner Shell Powder (사)한국조리학회 202507
22 Microbial Communities in Commercial Doenjang and Traditional Doenjang (사)한국조리학회 202509

학술서적

순번 제목 출판사 출판일
1 서양요리 백산출판사 2023-10-05
2 현대적 감각으로 재해석한 한국 전통음식 (주)백산출판사 2024-09-05
3 떡 제조 기초에서 응용까지 (주)백산출판사 2025-03-15

지식재산권

순번 제목 분류명 등록일
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